Fundance is een combinatie van hip-hop & disco moves op muziek uit de hitlijsten van dit moment. Zo gaan de bewegingen van snel tot stoer, van stoer tot elegant. Voor onze 12+ dansers hebben we de cursus clipdance op vrijdag, deze les is dezelfde stijl als fundance.

Bekijk lesschema »»

Disco bevat hoofdzakelijk snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen die gedanst worden op uptempo muziek. De dansstijl wordt gekenmerkt door gestrekte armbewegingen met vaak rechte lijnen. Voor de jongere dansers is er les op dinsdag, voor de 12+ is er les op vrijdag.

Bekijk lesschema »»

Jazz bevat veel techniek zoals: jazz – turns, jazz hands, sprongen, isolaties, stretches, … De stijl van jazzdans kenmerkt zich door het mengen van de klassiekere danspasjes en bewegingen met grepen uit tal van andere dansstijlen.

Bekijk lesschema »»

Techniek is een les voor alle competitiedansers. Hier leer je alle nodige techniek om correct pirouettes te draaien, sprongen uit te voeren, houdingen..

Bekijk lesschema »»

Broadway Jazz is een gevorderd level van de gewone jazz. Het is een interessante samensmelting van jazz ballet en drama. Het bevat veel kenmerkende jazz bewegingen op de typische broadway muziek. In deze stijl beweegt je hele lichaam en bevatten de choreo's een hoog show- en theatergehalte. 

Deze les is voor dansers met enige jaren ervaring en op gevorderd niveau zitten.

Bekijk lesschema »»

Hip hop is ontstaan vanuit streetdance maar wordt gedanst op de typische hip hop muziek. Typische kenmerken zijn bewegen met een bounce, lichaamszwaartepunt bij de grond en isolaties. Deze stijl is vaak te zien in videoclips, en wordt gedanst op rap-, hiphop-, R&B-, funk … muziek. Deze lessen wordt opgesplitst in Kids en Teens op maandagavond.

Bekijk lesschema »»

Modern is een dansstijl zonder vaststaand bewegingspatroon. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken. Het gebruik van zwaartekracht wordt sterk op de voorgrond gebracht, dit uit zich in ‘grounded’ dansen en grondwerk. Moderne choreo’s hebben vaak een thema of een verhaallijn, maar dat is geen must. Deze cursus is opgesplitst in beginners en gevorderden, beide lessen gaan door op donderdag.

Bekijk lesschema »»

De allerkleinsten leren op een speelse manier de basisregels van dans op de muziek van hun lievelingsfiguren! Denk maar aan K3, Prinsessia, ROX, Ghost Rockers enzovoort. Voor vele kleuters is geconcentreerd pasjes en dansjes aanleren nog moeilijk, daarom zijn de kleuterdans lessen opgebouwd uit en combinatie van dans en bewegingsleer. Maar het plezier van de kleuters is onze voornaamste doelstelling.

Bekijk lesschema »»

Trouwfeesten komen er terug aan en wil jij ook zo graag kunnen swingen op de dansvloer? Bij ons leer je de disco swing in slechts 6 lessen!

Bekijk lesschema »»

De oudste kleuters moeten vanaf ze 6 jaar zijn kiezen uit andere stijlen, dan wordt er verwacht dat ze zelfstandig hun dansjes kunnen dansen. Kidsdans is een voorbereiding hierop. Kleuterdans is voor de beginnende dansers onder ons en kidsdans is voor de ouderste kleuters. Dit is voor kids vanaf 4 tot 5 jaar.

Bekijk lesschema »»