Fundance is een combinatie van verschillende dansstijlen op muziek uit de hitlijsten van dit moment. Zo gaan de bewegingen van snel tot stoer, van cool tot elegant. In deze les staat vooral FUN voorop, dit is een cursus waar de basis van dansen gelegd wordt. Voor onze 12+ dansers hebben we de cursus clipdance op vrijdag, deze les is dezelfde stijl als fundance.

Bekijk lesschema »»

Disco bevat hoofdzakelijk snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen die gedanst worden op uptempo muziek. Disco wordt gekenmerkt door gestrekte en afgeleide armbewegingen. Het beheersen van techniek (lichaamsgebruik, spotten en draaitechnieken) is ook belangrijk en wordt hier aangeleerd.  

 

 

 

Bekijk lesschema »»

 

 

 

Jazz bevat veel techniek zoals: jazz – turns, jazz hands, sprongen, isolaties, stretches, … De stijl van jazzdans kenmerkt zich door het mengen van de klassiekere danspasjes en bewegingen met grepen uit tal van andere dansstijlen. Belangrijk bij jazz is timing, ritme en coördinatie.

Bekijk lesschema »»

Techniek is een les voor alle competitiedansers & dansers die technisch sterker willen worden. Hier leer je alle nodige tips en  technieken om pirouettes, sprongen,... beter en correct te kunnen uitvoeren. Wedstrijddansers worden vaak tot hun uiterste gedreven, om blessures te vermijden leren wij hen in deze les om voor hun lichaam te zorgen. Core stability, spierkracht en correcte uitvoeringen zijn hiervoor de essentie.

Bekijk lesschema »»

Broadway Jazz is een gevorderd level van de gewone jazz en leunt aan bij musical en theater jazz. Het is een interessante samensmelting van jazz-ballet en drama. Het bevat veel kenmerkende jazz bewegingen op de typische broadway muziek. In deze stijl beweegt je hele lichaam en bevatten de choreo's een hoog show- en theatergehalte. 

Deze les is voor dansers met enige jaren ervaring en op gevorderd niveau zitten.

Bekijk lesschema »»

Hip hop is ontstaan vanuit streetdance maar wordt gedanst op de typische hip hop muziek. Typische kenmerken zijn bewegen met een bounce, lichaamszwaartepunt bij de grond en isolaties. Deze stijl is vaak te zien in videoclips, en wordt gedanst op rap-, hiphop-, R&B-, funk … muziek. Deze lessen wordt opgesplitst in Kids en Jeugd op maandagavond.

Bekijk lesschema »»

Modern is een elegante, gecontroleerde dansstijl waar ook techniek zeer belangrijk is en dus aangeleerd wordt in de lessen. Daarnaast is kracht, inleving en vloerwerk typerend aan de stijl. Moderne choreo’s hebben vaak een thema of een verhaallijn, maar dat is geen must. Deze cursus is opgesplitst in kids, beginners en gevorderden.

Bekijk lesschema »»

De allerkleinsten leren op een speelse manier de basisprincipes van dans op de tofste kinderhits! Denk maar aan Studio 100 of Kinderen voor Kinderen. Voor vele kleuters is dit hun eerste aanraking met dans, daarom zijn de kleuterdans lessen opgebouwd uit en combinatie van dans en bewegingsleer. Maar het plezier van de kleuters is onze voornaamste doelstelling.  

Bekijk lesschema »»

Trouwfeesten komen er terug aan en wil jij ook zo graag kunnen swingen op de dansvloer? Bij ons leer je de disco swing in slechts 6 lessen!

Start terug in september 2021

Bekijk lesschema »»

Tijdens de kidsdans wordt het talent van de dansers geprikkeld en worden ze voorbereidt op zelfstandig hun dansjes dansen.
Soms is het een grote stap van kleuterdans naar een andere dansles, dus is kidsdans de perfecte overgang hiervoor.
Deze cursus is voor kids van 5 en 6 jaar.

Bekijk lesschema »»